UA / RU
Підтримати ZN.ua

Полтавську область атакували "шахеди", у регіоні пролунали вибухи

Повітряну тривогу також оголосили у Київському та Черкаському регіонах.

Сьогодні, 26 листопада, о 1.11 на Полтавщині пролунали вибухи. Моніторинговий паблік військових "Чому тривога | Радар" пише, що то працює ППО. Ще через трихвилини тут додали, що шість груп рухаються крізь Полтавщину північно-західним курсом, о 1.19 поінформували: "На Полтавщині "Шахеди" облітають Лубни, Полтаву та рухаються у напрямку Київщини. Імовірна ціль - Київ".

Читайте також: Над Києвом збили понад 60 дронів: Фото та відео наслідків

Раніше, о 1.02, Командування Повітряних Сил ЗСУ повідомило у Telegram, що група, котра рухалася на Суми змінила напрямок до Миргорода. Перед тим тут поінформували, що групи ударних БпЛА розділилися та рухаються через Кременчук у напрямку Черкас, а інші через Полтаву у напрямку Сум.

"Всі БпЛА рухаються у північно-західному напрямку", - констатував о 1.24 паблік monitor.

О 1.35 сигнал відбою пролунав у чотирьох областях на сході країни. У цей час загроза ударних безпілотників зберігається для Полтавської, Київської та Черкаської областей.

alerts_map_ua_26-11-2023_01_36_31.png (985 KB)

О 1.41 паблік "Чому тривога | Радар" повідомив про вибухи в районі Пирятина - працює ППО.

"Усі групи ударних ворожих БпЛА рухаються у напрямку Канева з північного сходу!", - повідомили о 1.43 Повітряні Сили.

Повітряну тривогу у Полтавській та Київській областях скасували о 3.20, у Черкаській - о 3.43.

Раніше повідомлялося, що після наймасованішої атаки дронами з початку вторгнення на територію України, російська армія ввечері суботи, 25 листопада, знову запустила ударні БпЛА для завдання ударів по нашій державі.