UA / RU
Підтримати ZN.ua

Польські волонтери передали Україні БПЛА-камікадзе — відомо назву

Такі дрони є альтернативою протитанковим ракетам.

Польські волонтери передали українським спецпризначенцям 16 дронів-камікадзе Warmate. Вони були закуплені завдяки польському мілітарному порталу Defence24 та фонду Warsaw Enterprise Institute. Про це Defence24 повідомили в своїх соцмережах у вівторок.

Зазначається, що 16 баражуючих боєприпасів Warmate передали командувачу Сил спеціальних операцій ЗСУ бригадному генералу Віктору Хоренку. Видання подякувало всім причетним до збору коштів і закупівлі цих дронів-камікадзе польського виробництва.

Читайте також: Польща отримає від США ударні гелікоптери AH-64 Apache

“Ми хочемо подякувати всім причетним, особливо донорам, яких було понад 13 000. Велика повага Міхалу Кучмеровському, голові Урядового агентства матеріальних резервів Польщі, і польському послу в Україні Бартошу Ціхоцькому за їхній професіоналізм! Дякуємо за співпрацю з WB Group”, – наголосили Defence24 у своєму повідомленні.

Warmate – це баражуючий боєприпас (дрон-камікадзе) розробки польської компанії WB Electronics. Він був уперше представлений у 2014-му році.Цей боєприпас – альтернатива керованим протитанковим ракетам.

Раніше повідомлялося, що в понеділок до Польщі прибули перші РЗСВ HIMARS від США. Поставки будуть продовжуватися.