UA / RU
Підтримати ZN.ua

Польща зголосилася на постачання Україні МіГ-29: у Дуди розповіли деталі

Не слід очікувати, що від Варшави ми отримаємо таку ж кількість винищувачі, як і танків. Літаків буде менше. 

У канцелярії президента Польщі Анджея Дуди підтвердили, що країна готова на спільне зі Словаччиною постачання нам винищувачів МіГ-29, проте там одразу попередили, що їх кількість буде не великою. 

"Наскільки я знаю, що стосується передачі Польщею літаків (МіГ-29), то це не буде велика кількість. Безумовно, це не буде кількість, яка відповідає кількості (переданих) танків, – зазначив голова канцелярії польського президента Павел Шрот, слова якого цитує PAP. - Ми, безумовно, зробимо це в якійсь ширшій, міжнародній коаліції, щоб Україна могла відчути цю підтримку в реальному вимірі". 

Що ж стосується постачання F-16, ту тут, за словами Шроте, "немає місця для будь-яких випадкових заяв". 

Читайте також: Президентка Єврокомісії наполягає на передачі Україні винищувачів

Нагадаємо, Словаччина висловила готовність надати ЗСУ винищувачі МіГ-29 наприкінці минулого року. Однак офіційного рішення ще немає. Якщо уряд Братислави все ж проголосує за це, то літаки цього типу ми отримаємо від коаліції у складі Словаччини та Польщі. 

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко розповів, що ці борти використовуються для ліквідації крилатих та ракет типу "Калібр". Експерт переконаний, що літаки здатні посилити протиповітряну оборону нашої країни та наступальні можливості українського війська.