UA / RU
Підтримати ZN.ua

Польща вимагатиме від РФ пояснень після порушення повітряного простору російською ракетою

Варшава закликала Росію припинити обстріли України. 

Польща вимагатиме від РФ пояснень у зв'язку з черговим порушенням повітряного простору країни російською ракетою. Про це у неділю, 24 березня, повідомило МЗС Польщі у соцмережі Х.

Читайте також: У Польщі заявили, що забезпечать транспортування в Україну «чеських» снарядів

“Перш за все, ми закликаємо Російську Федерацію припинити терористичні повітряні атаки на жителів і територію України”, - йдеться у дописі.

Також, за словами глави Бюро національної безпеки Польщі Яцека Сівера, країна повідомила про інцидент союзникам по НАТО. Сівера обговорив ситуацію з главою Міноборони Польщі.

Повідомлялося, що через ракетну атаку РФ на Україну в ніч на 24 березня Польща піднімала в повітря військову авіацію. Одна російська крилата ракета залетіла в польський повітряний простір і пробула там 39 секунд. Військові Польщі кажуть, що протягом усього польоту за ракетою спостерігали радіолокаційні системи.

Читайте також: Нічна атака РФ на Україну: знищено понад 40 ворожих повітряних цілей

Це вже не перший випадок, коли російська ракета порушує повітряний простір Польщі. Востаннє ракета РФ залітала на польську територію час повітряної атаки Росії на Україну 29 грудня 2023 року. Тоді ракета пробула в повітряному просторі країни менше трьох хвилин та пролетіла 40 кілометрів.