UA / RU
Підтримати ZN.ua

Польща матиме на озброєнні 506 установок HIMARS

Більше - тільки у США.

У понеділок, 11 вересня, міністр оборони Польщі Маріуш Блащак затвердив рамкову угоду про придбання компонентів для 486 пускових установок M142 HIMARS. Про це повідомили у пресслужбі Міноборони Польщі.

"Я затвердив угоду на постачання 486 пускових систем HIMARS для польської армії. На поставки піде кілька років.

Буде складно адаптувати системи, інтегрувати пускові установки з польськими системами, але після дискусій з польською збройною промисловістю я можу запевнити, що ми здійснимо цю інтеграцію протягом двох років", – запевнив Блащак.

Читайте також: Польща збирається подвоїти виробництво САУ Krab

За його словами, початок постачання цих систем буде наприкінці 2025 року. Міністр також повідомив, що разом із замовленими в 2019 році 18-ма системами, що становитимуть один дивізіон, Польща матиме 28 дивізіонів HIMARS.

Як відомо, у жовтні 2022 року Польща підписала угоду про купівлю 288 реактивних систем залпового вогню Chunmoo у рамках угоди з Південною Кореєю. Це аналог системи HIMARS, але з вдвічі більшим залпом ракет.

Таким чином, кількість загальна кількість новітніх РСЗВ на озброєнні Польщі сягне 800 одиниць. Більше ракетних систем на даний момент має тільки США.