UA / RU
Підтримати ZN.ua

Полковник Сухаревський анонсував появу "вагомого аргументу", який захистить морську державу Україна

Також нових сюрпризів варто очікувати від Сил безпілотник систем, запевнив він. 

Командувач Сил безпілотних систем ЗСУ полковник Вадим Сухаревський розповів, що українські фахівці розробляють нові морські дрони, які скоро будуть забезпечувати захист України як морської держави. Під час інтерв'ю "Укрінформу" він пояснив, що цікаві розробки у нашій країні з'являються завдяки кмітливості та певному феномену, притаманним громадянам.

"Щоб не видавати технічних і організаційних моментів, скажу лише так, що досить скоро у нас, як у морської держави, на морі з’явиться вагомий аргумент, який буде давати нам хороший конструктив у плані того, що ми ефективно будемо обороняти свої морські рубежі та берег", — сказав Сухаревський, додаючи, що нових сюрпризів варто очікувати також від Сил безпілотних систем. 

Для цього, продовжив він, українцям вистачає фантазії, бажання та досвіду.

"Будемо і вже придумали та розвиватимемо усі ці моменти. Результат один — це палаючі мокшанські болота, це промислові масштаби знищення противника і це свята українська перемога", — наголосив Сухаревський.

Читайте також: ЗСУ на фронті використовують понад 170 зразків БпЛА — Сухаревський

Нагадаємо, за даними осінтера H.I. Sutton, нещодавно українські військові застосували проти російських окупантів у тимчасово окупованому Криму новий морський дрон, модифікований на основі гідроцикла. Він, ймовірно, є наступником водного мотоцикла Yamaha Waverunner FX.