UA / RU
Підтримати ZN.ua

Полювання на "Бабу Ягу" - в "ЛНР" розповіли скільки українських дронів вдається захопити і застосувати проти ЗСУ

До чверті дронів у лавах "республіки" - це переналаштовані українські безпілотники

Росіяни намагаються захопити українські безпілотники і переладнати їх, щоб використовувати проти ЗСУ. Таким спостереженням у черговому своєму звіті поділився Американський Інститут вивчення війни ISW.

Колишній представник народної міліції «ЛНР» підполковник Андрій Марочко заявив, що російські війська на лінії Сватове-Кремінна переозброюють і ставлять до бою збиті українські безпілотники. Частка таких перелицьованих дронів, за словами Марочко, сягає 25 відсотків.

Читайте також: ЗСУ вперше збили російський вертоліт за допомогою двокілограмового дрона після десяти місяців невдалих спроб — Forbes

Російський військовий оглядач розповів, як росіяни влаштовують пастки для українських дронів: вони, мовляв, палять великі окопні свічки в закритому та замаскованому місці, щоб створити тепловий сигнал, який змушує український безпілотник «Баба Яга» атакувати його. Потім російські солдати обстрілюють його зі стрілецької зброї, з надією залишити дрон у ремонтопридатному вигляді. 

Раніше повідомлялося, що поблизу Глибокого Харківської області російські окупаційні війська почали масово використовувати мисливські рушниці для того, щоб протидіяти безпілотникам.