UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поляки знову підіймали свою авіацію через масований удар РФ по Україні

Жителів Польщі попередили про підвищення рівня шуму.

Під час повітряної атаки по Україні, якої Росія завдала 7 лютого, Польща активізувала свою авіацію. Про це повідомило командування польських Повітряних сил у Twitter.

«Повідомляємо, що спостерігається інтенсивна діяльність дальньої авіації Російської Федерації, пов’язана із завданням ракетних ударів по території України. Розпочато всі необхідні процедури для забезпечення безпеки повітряного простору Польщі, і DO RSZ постійно моніторить ситуацію», – зазначили в командуванні.

Там також попередили, що задіяли польську та союзницьку авіацію, що може стати причиною підвищеного рівня шуму. Особливо це стосувалось південно-східної частини країни.

Читайте також: ППО двічі за ранок збивало над Києвом крилаті ракети. Є постраждалі

Зранку, 7 лютого, вибухи лунали в Дрогобичі Львівської області та Києві. У столиці пошкоджено дві високовольтні лінії. Також відомо про дев'ятьох постраждалих. Також через обстріл в одному з районів Києва пошкоджено тепломагістраль.

Під ворожим ударом опинився й Миколаїв. Там пошкоджені житлові будинки. Близько 20 з них – без дахів. Зафіксовані пошкодження газових і водопровідних мереж. Одній постраждалій людині надали допомогу на місці. Ще один постраждалий чоловік, на жаль, помер у реанімації.

Крім того, росіяни двічі за ранок, 7 лютого, запустили по Харкову крилаті ракети Х-22. Також моніторингові пабліки повідомляли про пуски балістичних ракет із району Білгорода в Росії.