UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поліція встановила автора відео прильоту по Кривому Рогу

Тепер з ним поговорять компетентні люди з СБУ.

Національна поліція  встановила особу людини, яка вчора зняла на відео та поширила в соцмережах приліт російської ракети в Кривому Розі, повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Відео прильоту ракети по житловому будинку майже відразу з’явилося в місцевому пабліку, а звідти за лічені хвилини поширилося у російських телеграм-каналах.

«Зібрані матеріали передані до Служби безпеки України для прийняття рішення. Дякую фахівцям кримінального аналізу та поліції Дніпропетровщини за результативну роботу», - зазначив міністр.

Попри постійні заклики влади та правоохоронців не знімати та не викладати в публічний простір фото та відео російських атак до офіційного повідомлення, така практика і далі продовжується. Відеоматеріали допомагають росіянам скоригувати ймовірні удари. Водночас авторам таких роликів загрожує кримінальна відповідальність.

Читайте також: Шпигував за українською ППО, щоб дали 5000 грн та взяли до ФСБ – СБУ затримала зрадника

Російські нападники вдарили по Кривому Рогу вранці 31 липня двома балістичними ракетами «Іскандер». Одна прилетіла по навчальному закладу – там обвалилась частина будівлі з 4 по 2 поверх.

Друга ракета влучила у житлову дев’ятиповерхівку – в одному підʼїзді зруйновано поверхи з четвертого по девʼятий. Рятувальна операція тривала цілий день та закінчилась ввечері в понеділок. На жаль, шестеро людей, в тому числі дитина, загинули. Ще 81 людина отримала поранення, в тому числі семеро дітей.