UA / RU
Підтримати ZN.ua

Політика Заходу не відповідає рівню агресії Москви – експерти

Росія використовує війну не лише з метою знищити Україну, але ще й як таран для повалення міжнародного правопорядку під проводом Заходу.

Незважаючи на те, що масштаб злочинних дій Москви змусив Захід змінити свою безвідповідальну політику на користь усебічної підтримки українського захисту від агресії, політичні цілі, якими продовжує керуватися Захід, все ще адекватно не відповідають на агресивні амбіції Москви, пишуть директор і голова Міжнародного центру досліджень України «Пряма Ініціатива» Аріяна Ґіць і Роман Сон у статті «Стратегічна поразка Росії: що повинен зробити Захід».

«Початок торішнього широкомасштабного наступу російських військ став символом краху безчесної політики умиротворення Кремля, якої дотримувалася західна дипломатія впродовж восьми років незаконної агресивної війни Росії проти України. Втім, навіть на дев’ятий рік геноцидної війни на винищення Української держави й українців дурман «умиротворення» ще витає у владних коридорах Заходу», - йдеться у статті. 

Зазначається, що кремлівський режим упевнений: переломний момент для повалення світового порядку, в якому домінує Захід, уже близько. Москва вважає, що їй просто потрібно натиснути сильніше, продовжувати свій агресивний курс, і її перемога в Україні запустить ефект доміно в усьому світі, який призведе до занепаду статусу Заходу, передусім США, у міжнародних відносинах.

Читайте також: Голова правлячої партії Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що війна в Україні стала "наслідком Майдану".

«Захід мусить остаточно усвідомити, що потрібно проводити таку стратегію стосовно російської війни, котра допоможе запобігти реалізації кремлівського сценарію, бо поразка України стала б стратегічною поразкою Заходу, а перемога України може стати спільною перемогою для майбутнього світових демократій. Агресивна Росія - спільний ворог, який потребує спільних дій для усунення спільної загрози для України та вільного світу», - наголошують експерти. 

Дії Москви і проголошені нею цілі, за словами аналітиків, не полишають сумнівів, що Кремль поставив майбутнє Росії на те, аби кинути виклик Заходу. У своєму прагненні до світового панування Москва хоче похитнути фундаментальні стовпи глобального впливу Заходу, які, на думку володаря Кремля, є перешкодою для реваншу Росії: гегемонію американського долара та існування НАТО і Європейського Союзу.