UA / RU
Підтримати ZN.ua

Доки Путін живий, жодних змін у політиці Кадирова не буде – прем’єр Ічкерії у вигнанні

Затримка реакції Кадирова на заколот пов’язана із затримкою «відмашки з Кремля»

На переконання прем’єр-міністра уряду Чеченської Республіки Ічкерія у вигнанні Ахмеда Закаєва, нинішній керівник Чечні Рамзан Кадиров залишиться вірним президенту Росії Владіміру Путіну до його смерті і саме тому не підтримав заколот «вагнерівців» Євгєнія Прігожина 23-24 червня.  

«З боку Кадирова, поки Путін живий, ніяких змін у політиці не буде. Усім тим, що він має, Кадиров зобов'язаний виключно Путіну. Путін теж багато чим зобов'язаний Кадирову. Тому вони один від одного не відмовляться», – сказав Закаєв у інтерв’ю «Укрінформу».

Читайте також: Данілов — Кадирову: Мститися потрібно Москві і Путіну. Це вони вбивали чеченців

Політик переконаний, що Кадиров є виключно сателітом Путіна, і ніякого іншого «даху», окрім президента РФ в нього немає. Паузу у реакції з боку Кадирова під час заколоту Закаєв пояснює тим, що глава Чечні не знав, як діяти та чекав «відмашки з Кремля», від керівника Росгвардії Віктора Золотова. 

Закаєв категорично не згоден із думкою, що Кадиров задіє своїх бійців у війні в Україні замість пригожинських «вагнерівців» задля демонстрації можливостей. 

«Ні, абсолютно! Йому нічого не потрібно. Він знає, що все, що він має, він має у Чечні. Як тільки він опиняється за межами Чечні, він ніхто, а там він цар і бог. Тому він задовольняється цією територією», – вважає політик.

Читайте також: Рамзан Кадиров має проблеми із надмірним вживанням наркотичних засобів – Буданов

Нагадаємо, першого червня чеченські командири та офіційні особи Чечні розпочали узгоджену інформаційну атаку на засновника російської приватної військової компанії «Вагнер» Євгєнія Прігожина, намагаючись підірвати його авторитет.