UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поіменно підтверджені втрати Росії в Україні сягнули майже 22 тисяч осіб

Найчастіше гинуть не кадрові військові, а добровольці, мобілізовані, ув'язнені та найманці ЧВК.

На фронті в Україні загинули 21700 російських військовослужбовців, у тому числі щонайменше 1948 мобілізованих. Ще 53 резервісти померли у пунктах збору чи військових частинах, так і не доїхавши до фронту. Такі дані показав підрахунок російської служби ВВС та видання «Медіазона» на основі відкритих джерел.

За останні два тижні, з моменту тодішнього підрахунку, як встановили журналісти, загинули ще не менше 1249 людей. Щонайменше 54 із них служили в елітних підрозділах.

Третина втрат припадає на добровольців, мобілізованих, ув'язнених та найманців ЧВК. Особливо великих втрат російська окупаційна армія зазнає під Бахмутом, де тривають запеклі бої. Найуразливішою категорією залишаються завербовані в колоніях ув'язнені, яких найчастіше нерідко відправляють у лобові штурми. Вдалося встановити імена 3621 загиблого із цієї категорії.

Читайте також: Росія скасувала щорічний танковий біатлон через масштаби втрат в Україні — британська розвідка

Крім того, журналісти фіксують стабільний приріст втрат серед десантників, морпіхів та росгвардійців. Адже елітні загони, які отримали поповнення за рахунок людей із громадянки, задіяні як у наступальних, так і в оборонних операціях на всіх ключових ділянках фронту.

За підтвердженими даними, з початку війни Росія втратила 3401 спеціаліста елітних підрозділів, зокрема 445 спецназівців, та 451 росгвардійців.

У статті наголошується, що ці підрахунки не відображають реальні втрати російської армії в Україні і ґрунтуються лише на публічних повідомленнях про загибель, наприклад, посади родичів, новини в регіональних ЗМІ та повідомлення місцевої влади. Також невідомо кількість зниклих безвісти і тих, хто опинився в полоні. Тобто реальні втрати набагато вищі.

Читайте також: В квітні втрати росіян впали на третину – британська розвідка

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, з початку повномасштабного вторгнення в Україну армія РФ втратила понад 189 тисяч військових.