UA / RU
Підтримати ZN.ua

Події у Курській області: оглядач розповів, чи можуть вони наблизити вони кінець війни

Путін, який відчуває свою слабкість, не найкращий варіант для переговорів.

У статті для Foreign Policy аналітик Шведського інституту міжнародних відносин Андреас Умланд писав, що «вторгнення України в Росію може привести до швидшого закінчення воєнного конфлікту». Однак, на жаль, це не так, зазначив Володимир Кравченко у статті «Курська операція. Чим Путін відповість на приниження?»

«У ситуації, коли Путін відчуває свою слабкість, він ще менше готовий до переговорів і компромісів, виставляючи умови, неприйнятні для Києва», – пояснює Кравченко.

Зокрема, російський «президент» вже заявив, нібито з Києвом, «який атакує мирних громадян і об'єкти ядерної енергетики немає про що говорити». Російська журналістка Єкатєріна Вінокурова писала, що у істеблішменту країни-терористки також змінилися настрої щодо тривалості війни, ними ж і розпочатої.

Читайте також: Кулеба обговорив з Боррелем деталі операції у Курській області

«У червні-липні 2024 року в цих колах домінував настрій — «це останнє воєнне літо», люди активно обговорювали проєкти «на майбутнє», вибори до Держдуми 2026 року тощо… Тепер обговорюється, що ситуація в Курській області — це серйозно, і що за три дні вона не вирішиться, хоча в результаті закінчиться повною перемогою Росії», – писала росіянка. 

За її словами, російські «політичні кола» нині переконані, що «це воєнне літо не буде останнім».

Раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що операція в Курській області має суто безпековий характер. Він нагадав, що історія правління російського президента Владіміра Путіна почалася з катастрофи підводного човна «Курськ», і фіналом для нього через 24 роки теж може стати Курськ.

За словами головкома ЗСУ Олександра Сирського, Україна контролює 74 населених пункти у Курській області. Він зазначив, що там проводять перевірки та стабілізаційні заходи. Продовжується розробка гуманітарних рішень для цих територій.