UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поблизу Покровська за добу відбулось понад 50 штурмів ворога

Українські захисники ліквідували більше 1300 окупантів по всій лінії фронту.

За минулу добу українські захисники знищили 1350 одиниць особового складу армії ворога, а на фронті відбулось 199 бойових зіткнень, повідомили в Генеральному штабі Збройних сил України.

Так, станом на ранок 1 вересня 2024 року бойові втрати ворога за весь період повномасштабного вторгнення складають:

Читайте також: Якщо ЗСУ протримаються ще мінімум три тижні, є шанс, що росіяни не окупують Покровськ — експерт

Також впродовж минулої доби по всій лінії фронту відбулось 199 бойових зіткнень. На Куп’янському напрямку відбулось 24 атаки, які сили оборони зупинили поблизу Синьківки, Колісниківки, Лозової, Новоосинового, Глушківки та Берестового.

На Краматорському напрямку наші воїни зупинили 20 спроб прориву в районах Білої Гори, Іванівського, Андріївки, Кліщіївки Часового Яру та Калинівки. Біля останньої відбулось понад половини боїв на напрямку.

На Торецькому напрямку росіяни 14 разів атакували  неподалік Курдюмівки, Неліпівки, Нь’ю-Йорка та Торецька. На Курахівському напрямку було приблизно 30 атак окупантів, 13 з яких відбулись біля Георгіївки.

На Покровському напрямку наші захисники відбили 52 ворожих штурмів різної інтенсивності. Найбільше їх було в районах населених пунктів Гродівка Новогродівка і Михайлівка.

Також росіяни впродовж минулої доби активно атакували позиції українських підрозділів та просто населені пункти з авіації – завдано 73 авіаційних удари, задіявши 96 КАБів.

На Покровському напрямку тривають важкі бої. Що стоїть за цією тезою? Нестача зброї, людей, проблеми з фортифікаціями, необдумані дії командування чи все вищеперелічене разом? Та які чіткі паралелі з Першою світовою війною можна провести, аналізуючи бої поблизу Покровська? Відповідь на всі ці запитання — у статті Віталія Кононученка «Битва за Покровськ. Чи стане Донбас українським Верденом?».