UA / RU
Підтримати ZN.ua

По поромній переправі порту «Кавказ»  вдарили «Нептуном» – Генштаб ЗСУ

Удару по нафтовому терміналу в районі порту «Кавказ» в Краснодарському краї Росії в ніч на 31 травня було завдано кількома ракетами українського виробництва з берегового ракетного комплекса "Нептун", повідомили в Генеральному штабі Збройних сил України в п’ятницю вранці.

В ЗСУ заявили, що внаслідок удару пошкоджено поромну переправу і нафтовий термінал порту "Кавказ".

«Результати об’єктивного контролю підтверджують вибухи у місцях прицілювання. Точність ураження цілей дорозвідується», - зазначили в Генштабі.

Українське командування зазначили, що цим, а також ударом по Керченській поромній переправі на території окупованого Криму в ніч на 30 травня, завдали удару по схемі військової логістики російської армії між портами «Керч» та «Кавказ».

Операцію проводили в координації з іншими складовими Сил оборони України. Зокрема, ударні БпЛА вдарили по нафтовому терміналі на території Краснодарського краю.

Читайте також: Радник Мінстратегпрому: Україна вже використовувала британські ракети Strom Shadow для ударів по Криму

Нагадаємо, цієї ночі пожежа спалахнула на нафтобазі у Темрюкському районі Краснодарського краю. Місцевий губернатор заявив, що після атаки БПЛА пошкоджені три цистерни з нафтопродуктами.

Натомість російське міноборони вранці відзвітувало про збиття над Краснодарським краєм п’яти протикорабельних ракет «Нептун» та 29 безпілотників.