UA / RU
Підтримати ZN.ua

Плетенчук розповів, як війська РФ намагаються захистити Чорноморський флот

В Азовському морі окупанти звузили прохід Керченською протокою.

Речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону зазначив, що російські війська нині у Чорному морі використовують підводні човни.

"Підводний човен більш уразливий у пункті базування. Однак, була така інформація, що навіть у пунктах базування вони їх утримують у напівзануреному стані... Малюють на асфальті, наприклад, і на причалі контури підводних човнів. Це такі в них засоби введення в оману", - розповів він.

Читайте також: У ЗСУ розповіли, чи змінив тактику Чорноморський флот після призначення нового командувача

За його словами, Азовоське море для окупантів є безпечнішим, оскільки російська армія звузила максимально прохід Керченською протокою. 

"Але після того, як було уражено деякі об'єкти досить далеко від лінії боєзіткнення – ці кораблі так само полишили акваторію Азовського моря. Та й перебувати постійно в Азовському морі для них не є варіантом, оскільки маневрувати досить складно, там невеликі глибини і невелика кількість маршрутів", - пояснив Плетенчук.

Командувач Військово-морських сил Олексій Неїжпапа розповів, що за час повномасштабної війни захисники ліквідували або пошкодили 27 російських військових кораблів.