UA / RU
Підтримати ZN.ua

Плацдарм, динаміка війни та відтягування сил: генерал армії США розповів, для чого ЗСУ знадобилася курська операція

За його словами, союзникам потрібно дізнатися, як Сили оборони створили можливості боротьби з безпілотниками, які послаблюють російську розвідку. 

Операція ЗСУ у Курській області — контрнаступ, а не вторгнення, вважає американський генерал у відставці, екскомандувач армії США в Європі Бен Годжес. Під час інтерв'ю "РБК Україна" він перерахував три цілі, які Сили оборони можуть потенційно переслідувати на цій ділянці. 

Перша — створення плацдарму, аби заволодіти більшою частиною території РФ, звідки та запускає БпЛА та ракети. Також перебування ЗСУ там може загрожувати нафтогазовій/атомній енергетиці та інфраструктурі в Курській області. Окрім цього, завдяки цьому захисники зможуть перемістити зброю великої дальності ближче до РФ.

Друга — зміна динаміки війни. Операція ЗСУ повинна стати підтвердженням, що немає глухого кута, і що перемога РФ не є неминучою. Вона вже вказала на вразливості росіян з погляду командування та контролю, логістики та переваги дронів. 

"Нам ще потрібно буде дізнатися, як ЗСУ створили можливості боротьби з безпілотниками, які послаблюють російську розвідку", — наголосив Годжес. 

Третя — відтягування російських сил з інших напрямків фронту в Україні. 

Читайте також: Зухвалий наступ ЗСУ у Курській області посилює тиск на США – AP

Про те, що відбувається на "північноукраїнському театрі воєнних дій", читайте в статтях Володимира Кравченка "Курська операція. Чим Путін відповість на приниження?" та Віталія Кононученка "Курська область VS Покровськ" на ZN.UA.