UA / RU
Підтримати ZN.ua

Півсотні тварин загинуло від удару росіян по фермі на Сумщині - ОВА

27 липня загарбники знову обстріляли прикордоння Сумської області

Вчора, 27 липня, під час обстрілів прикордоння Сумської області росіяни пошкодили два приватних житлових будинки, одна цивільна особа отримала поранення. Про це повідомила у Telegram Сумська обласна військова адміністрація.

Тут також кажуть, що у Новослобідській громаді мінометним вогнем було пошкоджено лінію електропередач.

У Білопільській громаді, що зазнала мінометного та артилерійського обстрілів, ворог знищив ферму, загинуло понад півсотні тварин. Також тут було пошкоджено трансформаторну підстанцію.

Читайте також: Через ворожий обстріл Авдіївки загинув чоловік на власному подвір’ї

Загалом же протягом дня росіяни здійснили 19 обстрілів. Зафіксовано 87 вибухів. Загарбники гатили з артилерії та мінометів. Обстріляно 15 населених пунктів у дев’яти територіальних громадах.

Крім уже згаданих, мінометні обстріли зафіксовані у Хотінській, Миропільській, Великописарівській, Есманській та Зноб-Новгородській громадах.

Краснопільська громада крім удару з мінометів зазнала ще й артобстрілу з самохідних артилерійських установок (САУ). З САУ, гармат та мінометів росіяни обстріляли Юнаківську громаду. Тут загорілося пшеничне поле.

Раніше повідомлялося, що вчора, 27 липня, близько 21:15 внаслідок обстрілу села Новоосинове Куп’янського району, що на Харківщині, постраждали п’ять цивільних громадян.