UA / RU
Підтримати ZN.ua

Питання Криму мають вирішити українці — Блінкен натякнув на український контрнаступ

Він запевнив, що Україна отримуватиме підтримку і надалі.

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що рішення про повернення Криму має прийняти Україна. Про це він заявив в інтерв’ю німецькій медіагрупі Funke.

«Україна є демократією. Президент Володимир Зеленський несе відповідальність за керівництво країною. Але він також має бути відкритим до волі українців», - цитує його Tagesschau.

Він зазначив, що  США разом з багатьма іншими країнами пообіцяли підтримувати Україну та захищати її територіальну цілісність, суверенітет і незалежність.

«Це включає контрнаступ, який, ймовірно, розпочнеться найближчими тижнями», - додав Блінкен.

Читайте також: Пентагон розслідує витік секретних планів НАТО та США щодо України — NYT

За даними супутникових знімків космічної компанії Maxar, Росія почала готувати Крим до очікуваного контрнаступу України – на пляжах півострова почали копати окопи протяжністю в десятки миль.

Зазначимо, що Україна в питанні звільнення Криму відійшла від стратегії, ухваленої у 2021-му, коли пріоритетним був дипломатичний напрямок. Зараз Київ відкрито заявляє, що після 24 лютого 2022 року там розглядають і військовий варіант. А очільник ГУР МО Кирило Буданов допускає навіть комбінований шлях деокупації, будучи впевненим, що Сили оборони зайдуть у Крим зі зброєю в руках.