UA / RU
Підтримати ZN.ua

Після удару по складу в Тверській області утворилась 82-метрова вирва: опубліковано нові супутникові знімки

На місці кратера колись були складські приміщення та бункер. 

© Maxar Technologies
© Maxar Technologies
© Maxar Technologies

Після удару українських дронів по складу боєприпасів Головного ракетного-артилерійського управління Міноборони РФ під Торопцем у Тверській області, утворилася вирва завширшки 82 метри. Наслідки удару можна побачити на нових детальних супутникових знімках, які опублікував аналітик Джордж Баррос у соцмережі Х.

Читайте також: На атакованому складі в Торопці Росія зберігала балістичні ракети - Коваленко

“Maxar зібрав велику кількість нових супутникових знімків високої роздільної здатності, що демонструють пошкодження російських складів боєприпасів на заході південної Росії”, – розповів аналітик. 

Джордж Баррос зауважив, що на місці кратера колись були складські приміщення та бункер. 

Крім того, за словами аналітика, внаслідок удару були пошкоджені або знищені залізничні вагони, які, ймовірно, використовувалися для перевезення боєприпасів.

Нагадаємо, в ніч на 18 вересня відбувся наліт БпЛА на склад головного ракетно-артилерійського управління Міноборони РФ у місті Торопець Тверської області. Там росіяни зберігали заряди до установок "Град", С-300 і С-400, балістичні ракети для "Іскандерів" та починали створювати запас північнокорейських KN23. За даними порталу Volcanodiscover, через детонацію на об'єкті в області стався землетрус магнітудою 2,8 бала.