UA / RU
Підтримати ZN.ua

Після скарги «Пташки» деяких посадовців 59 бригади притягнули до відповідальності

Також деякі рішення могли негативно вплинути на виконання бойових завдань.

Військова служба правопорядку провела службову перевірку в 59 окремій мотопіхотній бригаді імені Якова Гандзюка після скарг із вимогою усунути від керівництва її нинішнього командира Богдана Шевчука. Унаслідок цього низку посадовців притягнули до відповідальності.

Напередодні військова парамедикиня Катерина Поліщук («Пташка») поскаржилася на величезні втрати через дії командування. Натомість у ВСП зазначили, що перевірка «не виявила випадків видання злочинних наказів».

Читайте також: У росіян виходить застати ЗСУ зненацька, навіть коли це очевидно — начштабу бригади "Азов"

Там вказали, що провели роботу з командирами підрозділів, військовослужбовцями, перевірили прийняті рішення та бойові розпорядження, а також дослідили питання організації виконання бойових завдань.

«Водночас встановлені окремі факти управлінських рішень та чинники, які можуть негативно впливати на хід виконання бойових завдань військовою частиною», – йдеться у повідомленні.

У ВСП додали, що задля уникнення подібних випадків у майбутньому, керівництво ЗСУ прийняло «низку заходів», а деяких посадовців командування бригади притягнули до відповідальності.

Наразі 59 ОМПБр ім. Якова Гандзюка тримає позиції в Красногорівці на покровському напрямку в Донецькій області. На ситуацію у бригаді також звернув увагу журналіст Юрій Бутусов. За його словами, призначений рішенням головнокомандувача Олександра Сирського командир бригади Богдан Шевчук не справляється зі своїми обов'язками, що може призвести до втрати міста.

Нагадаємо, Начальник штабу 12-ї бригади Нацгвардії «Азов» Богдан Кротевич подав у суд на Державне бюро розслідувань, оскільки там не відкрили справу проти колишнього командувача Об'єднаних сил ЗСУ Юрія Содоля, якого він звинувачує у «численних помилках, що призвели до загибелі багатьох військових».