UA / RU
Підтримати ZN.ua

Після атаки на Одесу вибухи почали лунати у Севастополі

У Шойгу уже заявлять про "вісім збитих" Storm Shadow.

В тимчасово окупованому Севастополі в Криму вдень 30 жовтня була оголошена повітряна тривога та пролунали вибухи. Як повідомляють місцеві інформаційні ресурси, ймовірно було завдано удару в прибережній зоні міста.

Як пише «Крим.Реалії», жителі Севастополя чули принаймні чотири вибухи в місті, після чого піднявся дим. Ураження відбулось у районі, де розташований Севастопольський морський завод.

У свою чергу Telegram-канал «Крымский ветер» заявляє про вибухи у Новофедорівці, де розташований аеродром, та ймовірний приліт у Євпаторії.

Зокрема після вибухів у бік аеродрому в Новофедорівці помчала пожежна машина.

Так званий голова окупаційної адміністрації Севастополя Міхаіл Развожаєв у свою чергу заявив, що в Севастополі спрацювала система протиповітряної оборони, яка начебто збила «дві повітряні цілі», а димлять уламки, які  впали на територію школи №27 на Північній стороні, на вулиці Пасічній та в Інкермані. Дим у районі Севастопольської бухти Развожаєв пояснює «створенням димової завіси для маскування».

Однак попри відбій повітряної тривоги на окупованому півострові, в Севастополі досі піднімається дим.

Читайте також: Росіяни атакували судноремонтний завод в Одеській області, є постраждалі — ОВА

Російське Міноборони у свою чергу відзвітувало про неймовірно вдалу роботу – мовляв, збило вісім із восьми крилатих ракет "Storm Shadow", які ЗСУ застосували по об'єктах на півострові Крим.

«30 жовтня близько 13.00 мск припинено спробу атаки київського режиму. … Внаслідок відбиття атаки черговими засобами ППО всі ракети збиті», - стверджують у Шойгу.

Зазначимо, що вранці 30 жовтня Комітет Стратегічних комунікацій ЗСУ заявив про знищення вночі на території тимчасово анексованого Криму важливого стратегічного об’єкту російських окупантів.