UA / RU
Підтримати ZN.ua

Після атаки дронів горить найбільша ГРЕС центральної Росії

Конаковська станція розташована у Тверській області.

В Росії після атаки дронів в ніч на 1 вересня загорілась Конаківська ГРЕС, розташована на березі водосховища на ріці Волга в місті Конаково Тверській області. Вона є однією із найбільших електростанцій центральної частини Росії та восьма за потужністю теплова електростанція країни.

Як свідчать відео місцевих мешканців, в ГРЕС влучили принаймні кілька дронів.

«Опа, а от і третій жахнув», - коментує кадри удару по Конаківській ГРЕС один із авторів відео.

Жителі регіону зазначають, що атака розпочалася близько 3:30 ночі. Наразі дороги у напрямку станції перекриті

Як заявив губернатор Тверської області  Ігорь Руденя, в районі Конаково «системою ППО збито п’ять безпілотників».

Читайте також: Поки адміністрація Байдена залишається при владі, Україна, ймовірно, не отримає дозволу бити ракетами Storm Shadow по цілях в Росії — The Telegraph

Також цієї ночі дрони атакували Каширську районну електростанцію в Московській області Росії, том також виникла пожежа.

Також офіційно підтверджена пожежа і на Московському нафтопереробному заводі, їй навіть було присвоєно максимальний номер складності.

Мер Москви Сєргєй Собянін заявив спочатку, що всі БПЛА в районі Московського НПЗ збиті, а пошкоджень і постраждалих немає, однак згодом повідомив, що «пошкоджено окреме технічне приміщення МНПЗ, де відбувається гасіння локального спалаху».

Загалом російське міноборони вранці заявило, що начебто відбило атаку 158 безпілотників. За даними російського військового відомства, українські безпілотники в ніч проти 1 вересня атакували не менше 12 регіонів Росії.