UA / RU
Підтримати ZN.ua

Підозру отримав житель Донецької області: воював за "ДНР" під Волновахою

Чоловіка затримали в кінці 2022 року.

Правоохоронці повідомили про підозру жителю Донецької області за фактами державної зради, колабораційної діяльності, участі у незаконних збройних формуваннях та терористичній організації. Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

Як виявили слідчі під час розслідування, підозрюваний у серпні 2014 року добровільно вступив до незаконного збройного формування так званої "ДНР" та виконував завдання на лінії бойового зіткнення. Спочатку він служив "водієм-механіком". Займався завантаженням боєприпасів, охороняв військові об’єкти та обслуговував бойову техніку.

Читайте також: Під суд підуть ще вісім бойовиків "ДНР"

У лютому 2022 року самомобілізувався та був зарахований на посаду "стрілка" до так званої "1-ї роти 3-го батальйону 123-го стрілкового полку". У складі підрозділу він воював у Маріупольському та Волноваському районах. Військовослужбовці Збройних Сил України взяли його у полон на околицях Володимирівки Волноваського району у грудні 2022 року.

Затриманому інкримінують ч. 1, ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1, ч. 1 ст. 258-3 КК України. Статті передбачають відповідальність за держзраду, колабораціонізм та участь у терористичній організації. 

Нагадуємо, Служба безпеки України притягнула до відповідальності ще трьох зрадників і бойовиків терористичних організацій "Л/ДНР", які воювали проти України. ЗСУ полонили їх під час бойових дій на східному та південному фронтах, у тому числі на Миколаївському напрямку. Суд призначив двом бойовикам 15 років у тюрмі, ще одному – вісім років, враховуючи його сприяння слідству.