UA / RU
Підтримати ZN.ua

Підготовка українських пілотів на F-16 почнеться зовсім скоро – глава МЗС Нідерландів

За словами міністра, партнери зазвичай швидко переходять до реалізації подібних рішень.

Навчання українських військових застосуванню винищувачів F-16 американського виробництва розпочнеться дуже скоро. Про це розповів міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Хукстра у Брюсселі, пише місцева служба новин RTL Nieuws.

Політик не став уточнювати конкретні дати чи місяці, коли перші пілоти розпочнуть підготовку, а також уточнювати, чи проходитимуть відповідні заходи в його країні або за участі нідерландських літаків та інструкторів, оскільки не хоче нашкодити міжнародній співпраці в межах "авіаційної коаліції".

"Але завжди було так, що після того, як ми ухвалювали принципове рішення, ми зазвичай дуже швидко переходили до його втілення", – зазначив Хукстра.

Читайте також: Нідерланди скасували продаж винищувачів F-16 приватній компанії — Oryx

Раніше прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте розповів, що умови для тренувань українських захисників на F-16 будуть розроблені в найближчі тижні. До цього стало відомо, що Велика Британія розпочне навчання наших пілотів за спеціальною програмою для переходу на літаки F-16 улітку цього року. Водночас, за даними глави дипломатії Європейського Союзу Жозепа Борреля, навчання на винищувачах уже триває.