UA / RU
Підтримати ZN.ua

Під суд піде правоохоронець з Лиману: підтримав "рускій мір"

Йому загрожує довічне перебування за ґратами.

Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування стосовно експравоохоронця з Лиману Донецької області та передало справу до суду. Зрадник виконував злочинні накази окупантів затримувати місцевих, повідомляють у ДБР.

Колишній правоохоронець відмовився евакуюватися з Лиману та залишився у захопленому РФ місті. Відкрито підтримуючи "рускій мір", він отримав посаду у так званій "народної міліції "ДНР".

За наказами окупантів експравоохоронець незаконно затримував місцевих та доставляв до місць примусових робіт, змушував їх збирати тіла загиблих цивільних та військових, виконувати іншу роботу. Особисто контролював аби ніхто не втік.

Читайте також: ДБР передало майно колишнього мера Святогірська до АРМА

Зраднику з Лимана загрожує довічне перебування за ґратами за державну зраду. Відповідальність за це передбачена ч. 2 ст. 111 КК України.

Нагадуємо, нещодавно ДБР завершило досудове розслідування стосовно екскомандира протичовнового корвета «Луцьк», який у 2014 році після окупації загарбниками АР Крим перейшов на службу до загарбників. Обвинувальний акт направлено до суду.