UA / RU
Підтримати ZN.ua

Під час повітряних атак на Україну ППО знищила усі 5 крилатих ракет та 11 із 19 дронів, частина з яких зникла дивним чином

Ймовірно, росіяни застосували незвичні безпілотники, призначені виключно для виснаження ППО.

Увечері 11 липня 2024 року росіяни атакували Україну з літаків стратегічної авіації, застосувавши п′ять крилатих ракет повітряного базування типу Х-101. Про це повідомив офіційний телеграм-канал командувача Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Миколи Олещука.

Тут кажуть, що ракети агресори запустили із Саратовської області РФ, а також інформують, що вже протягом ночі проти 12 липня російська армія запустила по Україні 19 ударних БпЛА типу Shahed-131/136 та безпілотники невстановленого типу із району Приморсько-Ахтарська та з Курської області РФ.

Читайте також: На Вінниччині вдруге від початку доби пролунали вибухи через атаку "шахедів"

Основним напрямком удару був Старокостянтинів. Повітряний напад ворога відбивали винищувальна авіація, зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил, мобільні вогневі групи Сил оборони України та підрозділи радіоелектронної боротьби.

В результаті протиповітряного бою ракети було збито у Хмельницькій, Сумській та Черкаській областях. Також протиповітряна оборона збила 11 «шахедів» та безпілотників невстановленого типу у Миколаївській, Київській, Вінницькій, Хмельницькій, Херсонській та Сумській областях.

Читайте також: У Київській області пролунали вибухи, ймовірно, ППО спрацювала по "шахеду"

Решта вісім безпілотників локаційно втрачено. Імовірно, з метою перевантаження протиповітряної оборони, ворог використовує імітатори ударних БпЛА. Інформація щодо постраждали та руйнувань не надходила. 

Раніше повідомлялося, що сьогодні, 11 липня, близько 3.30, під час атаки дронів у Старокостянтинові пролунали вибухи.