UA / RU
Підтримати ZN.ua

Під час нічної атаки в Криму знищено чотири пускові С-400 – моніторингова група

Ракети уразили позицію російської ППО неподалік Севастополя.

© Tg-канал "Кримський вітер"
© Tg-канал "Кримський вітер"
© Tg-канал "Кримський вітер"
© Tg-канал "Кримський вітер"

У тимчасово окупованому Криму під час ракетної атаки в ніч на 2 серпня, ймовірно, були знищені чотири пускові установки російського комплексу протиповітряної оборони С-400. Про це повідомила моніторингова група "Кримський вітер" в Telegram.

“Як повідомляють джерела, вночі в Севастополі на висотах Кая-Баш, попередньо, уражено позицію ЗРК С-400 "Тріумф" - чотири ПУ на базі МАЗ-543 і РЛС типу 92Н6”, – йдеться у повідомленні.

Також “Кримський вітер” публікує супутникові фотографії, на яких фіксуються пожежі неподалік Севастополя.

Читайте також: Сили оборони вночі вдарили по російському аеродрому в Криму – Генштаб

Російський мілітаристський паблік "Операция Z: Военкоры Русской Весны" повідомив ночі о 1.27 про потужні вибухи у Севастополі - "Сили ППО збивають ракети". Про роботу ППО у місті поінформував і окупаційний губернатор Севастополя Михайло Развожаєв.

Також Развожаєв розповів, що в Севастополі в районі вулиці Хрустальова на пішохідному переході впала частина збитої ракети, також уламки впали в районі вулиці Острякова, за попередньою інформацією, горять частини збитого БПЛА. Позатим уламки збитих повітряних цілей впали в районі вулиці Симонка та Учкуївки. 

Як інформує моніторинговий канал, сьогодні російські військові підірвали на проспекті Генерала Острякова в Севастополі зібрані по району суббоєприпаси збитої ракети.

Нагадаємо, очільник ГУР МО Кирило Буданов заявив, що ЗСУ мають можливість відрізати Кримський півострів від поповнення запасів, зруйнувавши з допомогою ракет ATACMS Керченський міст. Це повинно змусити РФ перейти до захисту