UA / RU
Підтримати ZN.ua

Під Бахмутом українські захисники просуваються протягом кількох днів, але там є своя особливість – Маляр

За словами заступниці глави Міноборони, Україна також врахувала конфлікт у РФ, плануючи наступ на сході. 

Українські війська врахували протиріччя, які давно існують між ПВК "Вагнер" Євгєнія Прігожина та чинним керівництвом Росії, плануючи наступальні дії на сході нашої держави. Захисникам уже чотири дні підряд вдається просуватися в районі міста Бахмут Донецької області, повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр у Telegram.

"Наразі наступальні дії на бахмутському напрямку тривають вже 4й день. Наші оборонці щодня мають просування по флангах. Поступове, але впевнене. У місто Бахмут станом на сьогодні – не заходили. Звільнення цього напрямку має свою особливість, яка ускладнює процес", – написала вона.

Маляр пояснила, що в місцевості Бахмута українські військові та влада свого часу створили розвинуту систему інженерних укріплень і розгалужену мережу опорних пунктів для оборони. Ці об’єкти допомогли довго утримувати територію, але тепер вони захоплені армією РФ. "Тому щоб звільнити ці землі треба дещо більше зусиль і терпіння", – підсумувала заступниця глави Міноборони.

Читайте також: Міністр оборони Британії заявив, що ЗСУ влітку відвоювали більше територій, ніж РФ захопила взимку

Минулої ночі президент Володимир Зеленський заявив, що нашим військовим протягом 26 червня вдалося відкинути російських окупантів на всіх напрямках. Раніше українські бійці повернули під свій контроль населений пункт Рівнопіль Донецької області. За словами Ганни Маляр, у межах контрнаступу наші воїни поступові, але впевнені.