UA / RU
Підтримати ZN.ua

Петиція про скасування правок Лозового набрала 25 000 підписів за одну годину

Президент буде зобов'язаний дати свою відповідь на петицію.

Петиція про скасування "правок Лозового", опублікована на офіційному сайті Президента України набрала 25 000 підписів за одну годину з часу публікації. Це рекордний час, за який будь-коли вдавалося набрати потрібну кількість підписів.

"Друзі, ви фантастичні! 25 тисяч підписів за скасування “правок Лозового-Іонушаса” лише за годину. Це новий рекорд", - пише ВІталій Шабунін в Telegram.

Петиція була опублікована о 15:05 за Київським часом, а вже о 16:11 кількість підписантів перетнула позначку в 25 000 осіб. Зараз вона продовжує набирати голоси - станом на 17:00 це більше 29 000 голосів "за".

Читайте також: Рада вивела САП із структури Генпрокуратури, але залишила чинними поправки Лозового

Як відомо, збір 25 000 підписів під петицією зобов'язує Президента України розглянути її та надати відповідь у визначені законом терміни.

Як відомо, правки Лозового були ухвалені Верховною Радою VIII скликання 3 жовтня 2017 року за пропозицією народного депутата Андрія Лозового, через що отримали умовну назву "правки Лозового". Вони дозволяють затягувати розгляд справ щодо топ-корупціонерів, а потім закривати їх.

Більше про те, як чому скасування "правок Лозового" є таким важливим, читайте в статті юриста Центру протидії корупції Романа Колюхова - «Поправки Лозового» та маніпуляції захисту: як і чому адвокати затягують справи корупціонерів у ВАКС?».