UA / RU
Підтримати ZN.ua

Першими про дозвіл бити вглиб Росії дізнаються росіяни — речник Зеленського

Никифоров також розповів про реакцію США на план перемоги.

Першими про дозвіл бити вглиб РФ дізнаються росіяни. Лише потім буде зроблене офіційне оголошення. Про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” сказав прессекретар президента України Сергій Никифоров, розповідаючи про підсумки візиту Володимира Зеленського до США.

За його словами, наразі остаточного рішення про застосування далекобійної зброї немає. Однак Володимир Зеленський обговорив надання дозволу на удари вглиб Росії з усіма партнерами, від яких залежить це рішення, зокрема  з Італією, Францією, Великою Британією та США.

“Хоча поки що немає однозначного дозволу, але є цей величезний тиск на партнерів з боку України. Ми сподіваємось, що партнери піддадуться", — додав Никифоров.

Він також зазначив, що план перемоги України у США прийняли конструктивно і з величезною зацікавленістю.

“Західні ЗМІ підбирали різні епітети: типу прийняли з прохолодою, прийняли без ентузіазму, прийняли скептично цей план перемоги. Це все неправда, його прийняли з величезною зацікавленістю, його прийняли конструктивно, його прийняли в роботу", — розповів прессекретар.

Як зазначив Никифоров, президент США Джо Байден повідомив, що 12 жовтня, на засіданні контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн", він повернеться з якимись рішеннями і відповідями.

Президент Зеленський заявляв, що Захід дозволить Україні бити по Росії далекобійною зброєю, якщо таке рішення ухвалить американський лідер Джо Байден. 

Водночас міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі припускав, що Сили оборони України можуть отримати цей дозвіл вже до зими.