UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни імітували атаку крилатих ракет на Україну

Повітряна тривога охопила більшу частину країни.

Сьогодні, 14 серпня, о 3.07 офіційний Telegram-канал Командування Повітряних ЗСУ повідомив про ракетну небезпеку для Сумської, Полтавської та східних областей України. Повітряна тривога пов’язаня з пусками крилатих ракет з стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з району Каспійського моря. Перші ракети входять в повітяний простір України.
"Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги!" - закликали у Повітряних Силах.

О 3.18 повітряні сили попередили про ракетну загрозу для Одеської, Миколаївської та Херсонської областей. Тут також пролунав сигнал повітряної тривоги. Станом на цей час вона охопила вже дев′ять регіонів України.

Читайте також: Росіяни вивели ракетоносій у Чорне море – ОК "Південь"

Станом на 3.25 повітряна тривога охопила більшість областей України, включно з Києвом та столичним регіоном. "Повітряна тривога пов’язана з пусками крилатих ракет типу Х-101/555 зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з району Каспійського моря", - поінформував начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко і закликав: "Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги! Перебувайте в укриттях до відбою!»

О 3.26 Повітряні Сили сповістили про ракетну загрозу для центральних областей. Повітряна тривога охопила більшу частину України.

alerts_map_ua_15-08-2023_03_30_14.png (1.03 MB)

О 3.37 моніторинговий паблік військових "Чому тривога | Радар" повідомив, що ракетоносії Ту-95мс покидають район Каспію.

Через 10 хвилин, о 3.47 Telegram-канал Командування Повітряних Сил ЗСУ повідомив, що попередня інформація про перетин кордону російськими ракетами не підтвердилася - то була імітація швидкісних цілей ворожими засобами. І лиш тепер йдеться про імовірний запуск двох груп крилатих ракет в напрямку території України.

Раніше повідомлялося, що сьогодні, 15 серпня, близько опівночі росіяни підняли у небо стратегічні бомбардувальники. Станом на першу годину ночі в небі було 16 ракетоносіїв.