UA / RU
Підтримати ZN.ua

Перші крилаті ракети зайшли до повітряного простору України, у Кропивницькому та Кременчуці пролунали вибухи

Зафіксовано зліт винищувача МіГ-31К, що є носієм ракети "Кинджал", яка становить загрозу для всіх регіонів країни.

Сьогодні, 13 січня, о 6.31 Командування Повітряних Сил ЗСУ повідомило у Telegram про пуск ракети у напрямку Кривого Рогу. 

"Увага! Ракетна небезпека - по західним областям!", - сповістили тут ще за дві хвилини. Повітряна тривога охопила всю територію України.

У цей же час пабліки повідомили, що перші крилаті ракети, запущені з бортів російської стратегічної авіації, зайшли до повітряного простору України.

"Ракета у Кіровоградській області! Курс на Черкаську!", - повідомили о 6.39 Повітряні Сили. Відразу потому пабліки повідомили про вибухи у Кропивницькому.

Читайте також: Росіяни атакували Україну балістикою, у Дніпрі пролунали вибухи

"Кропивницький в укриття!", - закликали Повітряні Сили, і за дві хвилини додали: "Ракети через Херсонскую область, напрямок південно-західний".

"Увага! Зафіксовано зліт винищувача МіГ-31К ПКС РФ з аеродрому Саваслейка Нижньогородської області", - поінформували тут ще за якусь мить. МіГ-31К є носієм надзвукової ракети Х-47м2 "Кинджал", яка становить загрозу для всіх регіонів країни.

У цей час пабліки повідомили про ракети у напрямку Миргорода.

"Ще пуски Х-31П (2 ракети) в сторону Бериславского району Херсонскої області", - сповістили Повітряні Сили о 6.48 і повідомили про ракети в напрямку Кременчука - "Кременчук в укриття!" Відразу потому у місті пролунали вибухи.

Раніше повідомлялося, що сьогодні, 13 січня, о близько 5.30 росіяни запустили по Україні крилаті ракети, тривога охопила більшу частину країни.