UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Гине багато хлопців. Годі воювати": Сирський опублікував відео покаяння російського окупанта

Загарбників забезпечують старими радянськими шоломами, у них нестача боєприпасів на позиціях та голод. 

Російський військовий, який потрапив у полон до ЗСУ, розповів про ситуацію в окупаційних військах на бахмутському напрямку. Відео розмови на своєму Tg-каналі опублікував командувач Сухопутними військами ЗСУ Олександр Сирський. 

"Це Сержа Денис Миколайович, 1971 року народження з 269 окремого стрілецького батальйону. Він сам з Горлівки, - підписує відео Сирський. 

Полонений розповів, що загарбників забезпечують старими радянськими шоломами, у них нестача боєприпасів на позиціях, голод через погане продовольче забезпечення, великі втрати, страх за родину і те, що можуть опинитися у полоні. 

"Перші дні взагалі голодували, потім трохи налагодилося, але зовсім погано. Багато гине людей, навіщо воно треба всім… Кидайте, хлопці, зброю, годі воювати", — сказав він.

Читайте також: Уламок К-52 та “малыша” з Бахмута: у Польщі відкрили музей, який продає експонати та допомагає ЗСУ

Нагадаємо, розвідка Британії зазначає, що російські військові протягом останніх двох тижнів контрнаступальних дії Сил оборони зазнають найбільших втрат із часів піка битви за Бахмут. Найбільш інтенсивні бої тривають у Запорізькій області та на заході Донеччини.