UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Перетворювати будь-які ризики на можливості": Кулеба спрогнозував, чи вплинуть вибори у США на допомогу Україні

Якщо стисло, то глава української дипломатії не очікує кризи у відносинах між Києвом і Вашингтоном. 

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що ризики потрібно перетворювати на можливості, коли під час телемарафону його запитали, чи вплине президентська кампанія у США наступного року на допомогу Україні. 

"Я думаю, що тут працює неписаний закон будь-яких виборів, будь-якої політичної системи. Чинному президенту потрібні перемоги. А тим, хто претендує на місце президента, потрібні ще більші перемоги. Тому наша філософія полягає в тому, щоб перетворювати будь-які ризики на можливості", – сказав Кулеба в ефірі "Єдиних новин". 

При цьому міністр подякував діючому американському президентові Джо Байдену за те, що він вже зробив для нас, і за те, що тільки планує. 

"Але в нас у голові свої цілі, своя політика. І ціль тут одна – це перемога, звільнення українських територій", – сказав глава української дипломатії, додаючи, що він не очікує кризи в українсько-американських відносинах після виборів наступного року. 

Читайте також: Джо Байден офіційно оголосив про участь у виборах президента США у 2024 році

Нагадаємо, президентські вибори у США повинні відбутися у 2024-му, проте передвиборча кампанія фактично триває вже зараз. 25 квітня чинний американський лідер-демократ Джо Байден оголосив, що балотуватиметься на другий термін. До цього, а саме 23 квітня, про свою участь у перегонах заявив і кандидат від Республіканської партії Рон ДеСантіс.