UA / RU
Підтримати ZN.ua

Перемогою все не завершиться, Україну чекає інший досить складний етап – начальник ГУР

Після війни виникнуть державні та світові питання, які потребуватимуть уваги.

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов вважає, що після перемоги нашої держави в протистоянні російському вторгненню її владі треба буде пройти доволі складний багаторічний етап реінтеграції територій, звільнених від військ і пропаганди РФ. Про це глава ГУР сказав у інтерв’ю Дмитру Комарову для спецпроєкту "Рік. За кадром".

"Перемогою це все не зупиниться. Нас чекає досить складний етап, він буде, можна сказати, багаторічним, фактичної реінтеграції наших територій. Бо, вибачте, ми зараз отримуємо плюс три мільйони населення, яке дев'ять років жило під російською пропагандою. Це люди зовсім з іншим вже сприйняттям світу. Це не буде так легко, як здається", – зазначив Буданов.

На його думку, Україні не варто буде змінювати модель правління для деокупованих територій. Там може знадобитися застосування "жорсткої руки", але "не диктатури".

Розвідник уточнив, що день перемоги у війні чітко зафіксується, але потім розпочнеться ця важка й тривала робота. Крім цього, виникнуть питання, які належить вирішити, у сферах економіки та безпеки.

"Нам треба буде досить серйозно видозмінювати економіку, передивитися бачення нових альянсів і союзів, які створяться. Буде нова архітектура безпеки у світі. Це буде стосуватися не тільки нас. Це світове буде питання. Тому роботи буде ще досить багато", – пояснив начальник ГУР.

Читайте також: Україна може змінити майбутнє РФ: експерти пояснили важливість перемоги України в Сенаті США

Президент Володимир Зеленський раніше заявив, що Україна та союзники мають докласти усі зусилля для того, щоб мир в нашій державі настав вже цього року

Найкращі уми людства розмірковують над новим світовим порядком, зокрема й "новим капіталізмом". Після настання миру в нас не буде іншого виходу, крім радикального реформування економіки з погляду як членства України в ЄС, так і зміцнення зв'язків з державами, розташованими далеко від Європи і Північної Америки. Треба хоча б розуміти, про що точаться дискусії в рамках відкритих і закритих обговорень найгостріших питань світоустрою, а в ідеалі – бути їх конструктивним учасником, пише посол України в Японії Сергій Корсунський у статті "Після війни: як зробити, щоб про Україну не забули".