UA / RU
Підтримати ZN.ua

Переговори з Байденом були вирішальними. Сподіваємося, що 2023-й стане роком перемоги — Зеленський

Він зазначив, що сьогоднішній приїзд президента США у Київ - "найважливіший за всю історію українсько-американських відносин". 

Президент Володимир Зеленський заявив, що переговори України та США під час візиту в Київ американського лідера Джо Байдена були дуже плідними. Під час спільної пресконференції він зазначив, що їх результати відображатимуться на полі бою. 

"Сьогоднішні переговори з Джо Байденом були плідними...Ми сподіваємося, що цей 2023 рік стане роком перемоги", - заявив Зеленський.

Він попередив, що Україну чекає важкий період. Проте наша держава з допомогою США та країн-партнерів зможе досягти "історичних досягнень". 

"Сьогоднішні переговори були дуже плідними, дуже важливими і дуже вирішальними...результати обов’язково вплинуть на поле бою", - зазначив Зеленський.

Також президент України сказав, що сьогоднішній візит Байдена в Україну - найважливіший в історії двосторонніх відносин. 

"Цей перший за 15 років візит президента США до України - найважливіший за всю історію українсько-американських відносин. Саме в цей період, тому що цей період - найскладніший період, коли наша держава б'ється за свою свободу та свободу всіх європейців, усіх людей вільного світу", - сказав Зеленський, додавши, що президенти обговорили також постачання нам далекобійної зброї. 

Читайте також: F-16 і ракети більшої дальності можуть допомогти Україні перемогти РФ — командувач Обʼєднаних сил НАТО в Європі

Нагадаємо, 20 лютого президент США Джо Байден приїхав до Києва з неанонсованим візитом. Він заявив, що Україна отримає новий пакет військової допомоги від Вашингтона на $500 млн, який буде оголошено вже завтра. Ба більше, цього тижня Штати оголосять і про новий пакет санкцій. 

Також Байден розповів, що спільними зусиллями партнери зібрали для українського війська 700 танків, тисячі бронемашин, тисячу артилерійських систем, понад 2 млн артилерійських боєприпасів, понад 50 ракетних систем та засоби ППО. Американський лідер попередив, що попереду важкі дні, тижні та роки, але Україна буде перемагати