UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пентагон перевертає небо і землю: у Байдена розповіли, що перша американська допомога вже у ЗСУ

Для постачання інших відправлень знадобиться вже більше часу, попереджають у Білому домі. 

Координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі розповів, що США вже передали на позиції українських захисників частину озброєння з першого оборонного пакета, про виділення якого було оголошено одразу після рішення Конгресу про продовження підтримки. Та під час останнього брифінгу він відмовився говорити, про яке саме озброєння йде мова з міркувань безпеки. 

"Дещо з першого пакета оборонної допомоги, який ми оголосили у межах закону про додаткове фінансування того самого дня, коли президент підписав його, деякі із цих речей уже потрапили на поле бою, до рук українських військових", — заявив Кірбі, слова якого цитує "Укрінформ".

Він розповів, що партнерам вдалося збільшити швидкість постачання. Це завдяки тому, що допомога для України була превентивно розміщена у країнах Європи ще до остаточного рішення Вашингтона. Втім, аби відправити іншу підтримку, знадобиться вже більше часу. 

"Пентагон буквально перевертає небо і землю, щоби зробити це якомога швидше. І зараз ще продовжується робота над тими постачаннями, які залишилися в попередньому пакеті", — сказав Кірбі.

Читайте також: Ціна Другої світової війни: США надала допомоги на $800 млрд союзникам по антигітлерівській коаліції

Нагадаємо, 10 травня у США оголосили про виділення нового пакета військової допомоги для України вартістю 400 млн доларів. Туди увійшли артснаряди, засоби ППО, нові HIMARS, Stinger і т.д.