UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Паспортистці" з Вовчанська загрожує довічне позбавлення волі

Під час захоплення Вовчанська вона очолила окупаційну міграційну службу.

Державне бюро розслідувань передало до суду справу "паспортистки" з Вовчанська Харківської області. Під час окупації міста жінка відкрито підтримала загарбників та очолила окупаційну міграційну службу. Про це повідомляє ДБР.

Зрадниця активно допомагала окупантам розбудовувати вертикаль незаконних органів влади. Вона відповідала за видачу російських паспортів місцевим жителям. Цей процес контролювала окупаційна адміністрація, тому жінка постійно їм звітувала про кількість виданих документів. Часто паспорти оформляли за спрощеною процедурою, а також приймали документи й на неповнолітніх.

Читайте також: На 12 років у вʼязниці за колабораціонізм засудили "голову" села на Херсонщині, посаду якому дали окупанти

Зрадниці вдалося покерувати службою близько чотирьох місяців. Під час деокупації Вовчанська вона втекла до РФ слідом за новими господарями. Наразі їй інкримінують державну зраду, що передбачено ч. 2 ст. 111 КК України.

Нагадуємо, на 15 років за ґратами засудили зрадника з Вовчанська, який працював на ФСБ та російську приватну військову компанію "Вагнер". Засудженим є 45-річний місцевий кримінальник на прізвисько "Чиж".