UA / RU
Підтримати ZN.ua

Остін про дозвіл США на далекобійні удари по РФ: Україна має власну зброю

За його словами, США будуть робити все можливе, щоб допомогти Україні створити правильну динаміку на полі бою.

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що Україна має власну зброю для глибоких ударів по Росії, яка перевищує можливості американських далекобійних ракет ATACMS. Про це він сказав у п’ятницю на пресконференції за підсумками зустрічі у форматі "Рамштайн".

"Росіяни перенесли свої літаки, які використовують для КАБів, за межі радіуса дії ATACMS. Ми зосереджуємось на тому, щоб допомогти їм бути більш ефективними в захисті своєї території", – сказав Остін.

Читайте також: США оголосили новий пакет військової допомоги для України: що в нього увійшло

Водночас, за його словами, що жодна зброя сама по собі, не може змінити хід повномасштабного російського вторгнення.

"Ми кожного разу говоримо, що не можна покладатися на одну річ. Ми будемо робити все можливе, щоб допомогти Україні досягти успіху та створити правильну динаміку на полі бою, щоб створити можливості, які допоможуть Україні захищати свою територію", - сказав Остін.

Сьогодні у Німеччині відбулася 24-та зустріч у форматі "Рамштайн". Міністр оборони України Рустем Умєров назвав цілі, які були пріоритетними для нашої країни під час зустрічі. Увага України зосереджена на отриманні систем ППО та ракет до них, отриманні боєприпасів та техніки для бригад, посиленні далекобійних можливостей ЗСУ, в тому числі шляхом підтримки та фінансування української оборонної індустрії.

На зустрічі також був присутній президент України Володимир Зеленський. Глава держави закликав союзників допомогти завершити російську агресію вже цієї осені. Заради цього Україна готова збільшити виробництво власної зброї, у тому числі дрони та ракети. Президент наголосив, що для наближення кінця війни необхідна зброя, яку треба фінансувати.