UA / RU
Підтримати ZN.ua

Остащенко похвалилася досягненнями Медичних сил за час її керівництва: "Страху не було навіть у найпохмуріші дні"

Втім, її неодноразово критикували бойові медики у своїх соцмережах через відсутність або погану якість забезпечення, а міністр Умєров натякнув, що саме один з таких скандалів слугував відставці генерала. 

Учора президент Володимир Зеленський змінив командувача Медичних сил ЗСУ. Замість Тетяни Остащенко цю посаду обійняв начальник Національного військово-медичного клінічного центру "Головний військовий клінічний госпіталь" у Києві генерал-майор Анатолій Казмірчук. Після цього Остащенко "вийшла" з коментарем на сторінку Медсил в Facebook, аби нагадати, чого за час її каденції вдалося досягти.

"24 лютого 2022 року ми всі знали, що нашим головним завданням було і є людське життя. Страху поміж вас не було навіть у найпохмуріші дні, - йдеться у дописі Остащенко. - Ми організували медичне забезпечення навіть в оточенні ворога чи на його підступах до столиці та по всій території України".

Після початку повномасштабного вторгнення Медичними силами під керівництвом Остащенко було:

Читайте також: У Міноборони анонсували перевірки після літніх повідомлень про неякісні турнікети

Нагадаємо, міністр оборони Рустем Умєров, коментуючи звільнення командувачки Медичних сил Тетяни Остащенко, заявив, що "причини такого кроку очевидні для всіх, хто б'ється в лавах ЗСУ". Він додав, що слід нарешті вирішити проблеми медичного забезпечення захисників.  

Медичні сили під керівництвом Остащенко неодноразово критикували. Робили це й бойові медики на фронті, і політики. Приміром, у серпні у "Голосі" заявили, що Медсили не закупили для ЗСУ жодної тактичної аптечки й не створили критерії та вимоги для оцінювання їх якості. Ще один скандал стосування закупівлі неякісних турнікетів для захисників.