UA / RU
Підтримати ZN.ua

OSINT підбив підсумки нічної атаки дронів на Москву

Більшість дронів до цілі не досягли.

пожежа в аеропорту "Жуковский"

пожежа в аеропорту "Жуковский"

Більшість українських дронів, які в ніч на 10 вересня атакували Москву, подавили неподалік російської столиці засоби радіоелектронної боротьби, а ще частину збила російська ПВО, повідомив OSINT-аналітик «Dnipro. OSINT з Гарбузом».

«Більшість дронів задушили РЕБи вже поблизу аеропорту, ті що долетіли влучили поблизу суперджетів, але не влучили. Ще декілька дронів "посадили" поблизу кордону в Брянській області», - написав він.

Аналітик нагадав, що концентрація російських сил ППО та РЕБ поблизу Москви дуже велика, і хоча російську столицю атакували невеликі, але шустрі дрони,  РЕБ вони подолати не змогли.

При цьому OSINT вказав, що атаку не можна однозначно називати невдалою, оскільки перші атаки на аеродроми Морозовск та Мариновка теж не були успішними.

Читайте також: Російській енергосистемі взимку загрожує колапс навіть без масових атак

Україна здійснила чергову атаку на Московську область РФ в ніч на 10 вересня. Російська влада заявила, що перехопила загалом 144 безпілотні літальні апарати. Мер Москви Сергій Собянін заявив у Telegram, що над Московською областю було знищено 20 безпілотників.

При цьому трьом московськими аеропортам – Домодєдово, Внуково та Жуковський – довелося скасувати частину рейсів та зупинити польоти на кілька годин. Зокрема російська адміністрація офіційно повідомила, що  а території Жуковського, за офіційними даними, було виявлено уламки БПЛА.

У підмосковному Раменському внаслідок удару БПЛА пошкоджені житлові будинки.