UA / RU
Підтримати ZN.ua

Опубліковано нові супутникові фото нафтобази у Ростовській області, яка палає уже четвертий день

Ввечері, 21 серпня, на нафтобазі стався ще один вибух.

Пожежа на нафтобазі "Кавказ" у Ростовській області РФ, яку атакували українські безпілотники, триває уже четвертий день. Журналісти видання "Радіо Свобода" опублікували нові супутникові знімки пожежі на нафтобазі "Росрезерву".

У порівнянні з фото, які були зроблені 18 та 19 серпня, на нових знімках видно, що площа пожежі зростає.

Як підрахував OSINT-аналітик MT_Anderson, вогонь уже повністю знищив 14 резервуарів із паливом, 

“4 – частково зруйновано, 16 - не пошкоджено, доля ще 44-х - невідома, оскільки вони, як і раніше, приховані від супутників густим димом”, – написав аналітик в соцмережі X.

Водночас російський Telegram-канал “Осторожно, новости” повідомив, що ввечері, 21 серпня, на нафтобазі стався ще один вибух.

Очевидці розповіли, що вибух було видно з міста Сальськ, яке знаходиться за 30 кілометрів від епіцентру пожежі. Також повідомляється, що ввечері пожежа на нафтокомбінаті "Кавказ" посилилась через вітер. 

Нагадаємо, в ніч на 18 серпня безпілотники атакували комбінат "Кавказ" у Ростовській області РФ. Як повідомив Генеральний штаб ЗСУ, це була спільна операція Сил Головного управління розвідки Міноборони спільно із ЗСУ. За даними Генштабу, на нафтобазі зберігалися нафта та нафтопродукти, які постачалися також і для потреб окупаційної армії.

Кожного дня площа пожежі зростає. До гасіння пожежі МНС Росії тепер залучило понад 600 рятувальників.