UA / RU
Підтримати ZN.ua

Опитування: 76% євреїв Ізраїлю підтримують продаж Україні систем ППО

Посол Корнійчук тим часом нагадує, що скоро в Умань прибудуть тисячі паломників. Хто захистить їх від російських балістичних ракет?

Українське посольство в Ізраїлі замовило опитування у Geocartography Knowledge Group, результати якого показали, що близько 76% євреїв Ізраїлю підтримують надання Єрусалимом дозволу на продаж Україні системи ППО. Проти таких угод висловилися 24% респондентів, йдеться в матеріалах дослідження, про які повідомляє Israel Hayom.

Тим часом посол в Єрусалимі Євген Корнійчук нагадав, що найближчим часом в Умані очікується прибуття тисяч єврейських паломників. Втім, Україна не може гарантувати їх безпечне перебування там. 

"Всі розмови про зелені коридори безглузді, бо ми не можемо поручитися за їхню безпеку", - наголосив Корнійчук. 

Тож посол знову наголосив, що нашій країні необхідні системи, які будуть захищати від російських балістичних ракет. 

"Якщо Ізраїль не хоче допомогти захистити українців, можливо, він хотів би захистити своїх громадян?", — наголосив дипломат.

Читайте також: Ізраїль лихоманить. Чи розпадеться країна на дві частини?

Нагадаємо, посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський розповідав раніше ZN.UA, що Єрусалим побоюється продавати нашій країні систему ППО "Залізний купол", адже там переймаються, що це озброєння може потрапити до рук або Ірану, або терористичних організацій.