UA / RU
Підтримати ZN.ua

Операція ЗСУ в Курській області варта зусиль — ексглава ЦРУ

Він наголосив, що відповідь РФ на дії Сил оборони виявилася непослідовною та зайняла багато часу. 

Колишній директор ЦРУ, американський генерал Девід Петреус назвав операцію ЗСУ у Курській області ударом по авторитету російського диктатора Владіміра Путіна, який навіть не хоче про це говорити та не звертає увагу на ситуацію там. Під час інтерв'ю "24 каналу" він наголосив, що цей прорив виявив слабкість та небоєздатність сил РФ і продемонстрував це усьому світові. 

За його словами, ЗСУ перекинули у Курську область чотири найкращі бригади та забезпечили їх логістикою, дронами та системами ППО. Все це застало зненацька росіян, "що несподівано в епоху всюдисущого стеження". 

Петреус також оцінив відповідь з боку Росії, назвавши її непослідовною та зауваживши, що вона зайняла багато часу. 

"Вони зараз намагаються стиснути українську зону контролю, щоб витіснити ЗСУ. Для цього вони наростили свої сили, які могли використовувати на передовій, зокрема, поблизу Покровська..., — пояснив спікер. — Думаю, що операція ЗСУ в Курській області варта зусиль". 

Читайте також: Наступ у Курській області: у ЗСУ показали, як долають російські мінні поля

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що операція ЗСУ у Курській області є частиною плану перемоги України, а саме другого пункту. На його думку, оцінювати її успіх ще рано, проте результати вже помітні. Важливими мотивами цього прориву він назвав підняття бойового духу української армії та демонстрацію власної сили світові.