UA / RU
Підтримати ZN.ua

Операція в Курській області змінила уявлення про військову спроможність України — Bloomberg

Демонстрація Україною військової компетентності підтверджує подальшу підтримку Заходу.

Вперше у 21 столітті, Україна контролює близько 1000 квадратних кілометрів російської території та захоплює російських військовополонених. Дії України також змусили запровадити надзвичайний стан та евакуацію в Бєлгородській і Курській областях.

Українські військові за останні кілька тижнів здобули більше територій, ніж росіяни. Перший і найважливіший момент, на який слід звернути увагу це те, що вперше Україна здійснила те, заради чого понад два роки західних порад і підтримки були покликані допомогти їй, а саме справжню наступальну операцію загальновійськових сил, вважає Джеймс Ставрідіс, колумніст Bloomberg Opinion та адмірал ВМС США у відставці.

"Також слід відзначити здатність України підготувати й провести операцію, попри присутність російських супутників і розвідників. Набагато важче досягти елементу несподіванки на сучасному полі бою під пильним оком сучасних систем спостереження, від безпілотників до передових кібер-можливостей. Треба віддати належне українським планувальникам", — пише колумніст.

Читайте також: Україна не повідомляла Заходу про курську операцію, поки дії ЗСУ не були у розпалі — Bloomberg

На думку автора, для політичних лідерів США, Європейського Союзу та азійських демократій від Токіо до Сеула і Канберри український напад на Росію підтверджує правильність стратегії підготовки, оснащення та консультування українських військових.

"Але сміливий крок українських військових змінив уявлення про військову спроможність України", — додає Ставрідіс.

Ставрідіс вважає, що Україна не буде перегинати палицю. Замість цього вона побудує кілька оборонних ліній, щоб утримати ті території, над якими вона має контроль.

Читайте також: Операція в Курській області показує, що Україна втомилася від обмежень Заходу — The Times

Раніше ми повідомляли, що аналітики підтвердили взяття під контроль ЗСУ села Внєзапноє в Курській області. Загалом Україна вже контролює понад 80 населених пунктів у Росії.

Детальніше про українську операцію у Курській області, її наслідки для режиму Путіна та перебігу російської агресії проти України читайте у статті Володимира Кравченка "Курська операція. Чим Путін відповість на приниження?".