UA / RU
Підтримати ZN.ua

Операція в Курській області може тривати місяцями чи роками. Москва не панікує через це — WSJ

Для окупантів розв'язання цієї проблеми може полягати у застосуванні стратегії випаленої землі. Але на власних територіях така політика є невиправданою. 

Старша наукова співробітниця Російсько-Євразійського центру Карнегі Тетяна Станова наголосила, що операція у Курській області показала, що війна не обмежиться лише територією України, про що диктатор Владімір Путін обіцяв росіянам, і що вона матиме вплив в тому числі на них, повідомляє The Wall Street Journal. Проте експертка вважає, що Москва не панікує через події у прикордонній зоні, позаяк глава Кремля впевнений, що вони не матимуть впливу на його ширші стратегічні розрахунки — на захоплення усієї Донецької області та крах українського суспільства. 

"Якщо він (Путін — ред.) не знайде військового рішення, то це (військова операція українців у РФ — ред.) може тривати місяцями чи роками. І люди в Москві звикли до цієї думки", — стверджує експертка. 

Росіяни, продовжила вона, не хочуть бути втягнутими в ситуацію у Курській області, рішенням якої може стати лише застосування стратегії випаленої землі. І хоча окупанти вже реалізовували її для окупації Бахмута та Авдіївки, такі дії на власних територіях є невиправданою політикою. 

Читайте також: Росіяни поширюють фейк про застосування Україною хімічної зброї у Курській області — ЦПД

Про те, що відбувається на "північноукраїнському театрі воєнних дій", читайте в статтях Володимира Кравченка "Курська операція. Чим Путін відповість на приниження?" та Віталія Кононученка "Курська область VS Покровськ" на ZN.UA.