UA / RU
Підтримати ZN.ua

Оператор агенції Reuters Іван Любиш-Кірдей у важкому стані перебуває у лікарні Дніпра

Івана Любиш-Кірдея,  який отримав важке поранення унаслідок російського удару у Краматорську 24 серпня, перевезли  до лікарні Дніпра

Інститут масової інформації (ІМІ)  повідомив, що оператора агенції Reuters Івана Любиш-Кірдея,  який отримав важке поранення унаслідок російського удару по готелю “Сапфір” у Краматорську 24 серпня, перевезли  до лікарні Дніпра. Він перебуває у важкому стані на штучній вентиляції легень, його прооперували.

Про це Інституту масової інформації повідомило власне джерело.

Читайте також: Масований обстріл Краматорська: вдвічі зросла кількість поранених, пошкоджено 12 підприємств

Нагадаємо, у Краматорську внаслідок російського удару по готелю “Сапфір” загинув радник з питань безпеки британського інформагентства Reuters Раян Еванс. Ще двоє журналістів команди, серед яких Іван Любиш-Кірдей, були поранені.

Іванова дружина, журналістка Марія Семенченко подякувала всім за підтримку.

"Зараз Іван перебуває у лікарні Мечнікова у Дніпрі. Він зараз не в свідомості. Ним опікуються найкращі лікарі, роблять все можливе і неможливе. Я теж поряд з ним. Редакція Reuters покриває всі наші потреби тут, ми постійно на зв’язку з Івановими колегами та керівництвом", — розповіла Марія.
Дружина попросила не писати в соцмережах експресивних слів, які можуть зробити боляче рідним.

Читайте також: Російський снаряд влучив у двоповерхівку у Краматорську: чоловіка дістали з-під завалів

Нагадаємо, у ніч на 25 серпня росіяни обстріляли Краматорськ ракетою "Іскандер-М". У Reuters заявляли, що внаслідок удару зазнали поранень шестеро їхніх журналістів, які висвітлюють російсько-українську війну. Постраждали громадяни України, США, Латвії та Німеччини.  Раніше російський удар по готелю у Краматорську засудили у МЗС України. Речник відомства Георгій Тихий заявляв, що прицільні удари по представниках ЗМІ стали системною тактикою війни РФ. Він закликав світ засудити черговий воєнний злочин Росії та покарати винних.