UA / RU
Підтримати ZN.ua

ООН направила виїзну групу експертів у село Гроза на Харківщині

Експерти поспілкуються з тими, хто вижив.

ООН направила групу експертів у село Гроза Харківської області, де 5 жовтня від ракетного удару росіян загинули 52 людей, про це заявили в Управлінні Верховного комісара ООН з прав людини, повідомляють в ефірі телемарафону.

"Тепер очевидно, що цей удар є одним із наймасштабніших від 24 лютого 2024 року, звичайно, він не єдиний. Верховний комісар ООН з прав людини Фолкер Тюрк на власні очі побачив жахливі наслідки таких ударів, він глибоко шокований і засуджує ці вбивства. Він відправив на місце виїзну групу, щоб поспілкуватися з тими, хто вижив і зібрати більше інформації", - заявила речниця Управління Елізабет Тросселл.

Нагадаємо, напередодні росіяни вдарили по селу Гроза на Харківщині. Серед убитих мирних жителів щонайменше одна дитина. За даними поліцейських, внаслідок ракетного удару загинули 52 людини.

Читайте також: Загиблих внаслідок удару по кафе та магазину в селі Гроза стало більше: Відео з місця трагедії

У кафе, куди влучила ворожа ракета, саме відбувалися поминки за померлим односельцем - військовослужбовцем, якого перепоховали у його селі. Внаслідок удару загинула й родина полеглого військового.

У селі Гроза мешкають 330 осіб. До війни їх було пів тисячі. Усі загиблі та постраждалі – мешканці цього населеного пункту. За інформацією правоохоронців, росіяни вдарили по кафе ракетою "Іскандер-М", її уламки вилучено з місця трагедії.