UA / RU
Підтримати ZN.ua

Оновлення даних: що чекає на військовозобов’язаних, які цього не зробили до 16 липня

Зробити це потрібно було до 16 липня.

У травні цього року набув чинності новий закон про мобілізацію. Серед іншого, він зобов’язує військовозобов’язаних осіб оновити свої дані у ТЦК та СП протягом 60 днів  – до 16 липня.

Читайте також: Загальна мобілізація: які вона має етапи

Адвокатка Марина Бекало в коментарі «ТСН.ua» розповіла, як покарають чоловіків, які не оновили дані.

Експертка зазначила, що ті, хто не оновив свої персональні дані, будуть притягуватися до адміністративної відповідальності за ст. 210-1 КУпАП, у вигляді штрафу у розмірі 17 тис. грн.

За словами адвокатки, дані про правопорушників також будуть передаватися до бази даних, що входять до єдиної інформаційної системи МВС.

«Про розшук такої особи, для здійснення поліцією адміністративного затримання та доставлення такої особи до найближчого ТЦК та СП незалежно від місця перебування на військовому обліку», — розповіла Марина Бекало.

Нагадаємо, що чекає військовозобов’язаного, який знаходиться за кордоном, та не оновив свої дані. Відповідно до підпункту 1 пункту 2 Прикінцевих та перехідних положень Закону 11 квітня 2024 року  № 3633-IX громадяни України, які перебувають на військовому обліку, зобов’язані протягом 60 днів з дня набрання чинності цим Законом уточнити адресу проживання, номери засобів зв’язку, адреси електронної пошти (за наявності електронної пошти) та інші персональні дані.